Renault Helsingør

Kronborg Auto overtager Helsingør Bilhus

Styrket konkurrenceevne og glidende overgang til et generationsskifte ligger bag byens store bilfusion. Samtidig bliver et nyt bilmærke trukket til Helsingør.

Kronborg Auto i Helsingør, et af Nordsjællands største bilhuse, overtager Helsingør Bilhus. Fusionen mellem de to bilhuse betyder, at Kronborg Auto på Klostermosevej, der forhandler og servicerer Volkswagen og Renault, og Helsingør Bilhus på H.C. Ørsteds Vej, der fører og servicerer bilmærkerne Nissan og ŠKODA, trækker endnu et bilmærke, Dacia, til Helsingør.

Efter fusionen, hvor de to bilhuse har valgt at bevare deres respektive navne, vil der tilsammen være ansat omkring 45 medarbejdere og med den vækst, som det fusionerede bilhus stræber efter, vil antallet af ansatte stige i de kommende år.

- Når der skal skabes god økonomi i dag, så kræver det store enheder. Bilimportørerne stiller meget store krav til os som forhandlere, og for at møde disse krav er det nødvendigt med stordrift, siger direktør og medejer i Kronborg Auto, Steen Bertelsen.

Rettidig omhu

Også et glidende generationsskifte inden for tre til otte år er en vigtig årsag til, at Steen Bertelsen har set sig om efter nye partnere, der på længere sigt kan drive virksomheden videre.

- Det er ikke presserende, men mere udtryk for rettidig omhu. Vi har en længere tidshorisont på et egentligt generationsskifte, men det er altid godt at planlægge det grundigt og i god tid.

Hos Helsingør Bilhus ser Kenneth Brunsholm og Michael Kanstrup fusionen som et ønske-scenarie.

- Vores kemi og holdning til, hvordan en dynamisk bilforretning i vækst skal drives, ligger helt på linje. Samtidig har det været vigtigt for os, at vi bliver en del af en større bilkoncern med en god økonomi. Stordriftsfordele betyder, at omkostninger og priser kan holdes på et konkurrencedygtigt niveau, siger Kenneth Brunsholm, salgschef i Helsingør Bilhus og fremover medejer i det nye setup.

Når Steen Bertelsen om nogle år trækker sig tilbage, er der også lagt op til, at det bliver Kenneth Brunsholm, der overtager direktørposten.

Michael Kanstrup fra Helsingør Bilhus bliver fremover øverste ansvarlige for reservedele for den fusionerede bilforretning.

Fortsætter på adresserne

De to bilhuse fortsætter på deres to nuværende adresser og beholder altså deres navne. Hos Kronborg Auto på Klostermosevej bliver det i fremtiden bilmærkerne Volkswagen og ŠKODA der bliver solgt. Helsingør Bilhus på H.C. Ørsteds Vej vil fremover fortsat Nissan, Renault og Dacia, som bliver det nye bilmærke i Helsingør.

Fusionen forventes gennemført inden den 1. juli i år, og i øjebikket planlægges det, hvor hver enkelt medarbejder fremover skal arbejde.

- Om 10 år forudser jeg, at der maksimalt vil være 20 bilforhandlere, som står for 80 procent af bilsalget i Danmark. Og det agter vi at være en del af, siger Steen Bertelsen, der har været medejer og direktør for Kronborg Auto i 10 år.

Han forventer, at den nyfusionerede bilforretning i Helsingør tilsammen sælger 2000 biler i år.